Provfyllda tankar

Alla rör till tankarna är nu på plats och idag provfyllde vi dem. Ner i spat med en dränkbar pump och sen drogs slangen till diskbänksanslutningen. Nån liten läcka här och var uppdagades men ingenting värre än att det gick att åtgärda genom att dra åt kopplingarna lite.

Nivåvipporna på pumparna är fastsatta med buntband så att pumparna kan manövreras utifrån istället.2014-08-21 11.08.25

Fladde sätter på locket på ena tanken. Ett år efter att tankarna blästrades…2014-08-21 11.07.07

Nivåslangarna är på plats med de ska så klart fästas upp bättre senare.2014-08-21 11.51.06

3 svar på ”Provfyllda tankar

  1. En stor dag att få göra commissioning på tankarna, och delar av vattensystemet! Grymt Jobbat Gunne, bara lite kvar nu innan det är redo för inflyttning.

    • Sant! Helt klart en milstolpe när det gäller tankarbetet.

      Nu riktas uppmärksamheten mot att koppla in alla radiatorer till värmesystemet. Det lär ju krångla som allt annat så ska man ha det varmt om fossingarna i vinter är det läge att sätta igång nu.

  2. Jag måste säga att ni är fantastiska och att ”jobbet” flyter på så bra och lite vatten läckor som går att justera med lite åtdragning är ju toppen. Är det rostfria rör ni använder så pass opp med att kopplingarna (skarv) inte är av Aluminium för ihop med eventuellt Saltvatten så är det risk att dom Korroderar.
    Varmt o skönt skall man ha så inga problem får uppstå när vintern sätter i, att det strular är ju nästan normalt och att det kan vara frusterande hör till innan all funkar.
    Jonte

Lämna ett svar