Förslag på ventilmontering

Jag sitter och skissar lite på hur ventilerna ska monteras i skrovet. Det är 215 mm isolering så om man ska ha ventilerna i liv med innerpanelen så blir det rätt djupa tunnlar.

Här är tre varianter; i liv med inredningen, infälld ca 100 mm med konisk nisch och infälld med rektangulär nisch.

ventilmontering

Nån som har åsikter? Om man fäller in ventilen får man ju in lite mer ljud men stökigare inredning. Samtidigt kanske det är snyggt med någon slags inramning till ventilerna…

 

8 svar på ”Förslag på ventilmontering

 1. Hej Gunne
  Jag tycker att den runda infällda varianten blir snyggast. Men som båtbyggare så gör man som man själv vill i slutändan. ?Det blir alltid bäst så. Själva ligger vi i södra Holland och fixar med båten och inväntar den varmare årstiden. Drar nog vidare i februari söder över. Ha det gott och jag följer dina framsteg med stort intresse,du gör ett fantastiskt jobb. Tjoppe och Helena

 2. Hallå,
  Jag tycker utan tvekan att infällda med rektangulär nisch är att föredra. Klassiskt och fint.
  Hälsar Jocke (Dagskär)

  • Ville bara förtydliga. Eftersom ni har ett gammalt fint fartyg så passar den rektangulära bäst. Alla smygar på den tiden såg ut på detta sätt.

 3. Infällt rektangulär eller ännu hellre runt är snyggast. Hålögda båtar är som hålögda hus – ej ok. Dessutom bökigare att få bra tätning på utifrån.

 4. Infällda med rektangulär nisch säger jag. På bilden ser konisk nisch ut att bli lite kaka på kaka.

Kommentera