Takkonstruktion

Jag har funderat mycket på hur jag ska bygga taket ovanför styrhytten. Det bästa vore nog att svetsa 2 mm plåt över hela, men det är jävligt dyrt och tungt. Sen vill jag nog ha pärlspont på undersidan ändå för att få den rätta stilen sett underifrån ute på däck.

Så här ser planen ut nu. Jag borrar en jävla massa hål i spanten (någa tusen stycken) och skruvar sen pärlspont underifrån med rostfria skruvar.

Sen på ovansidan lägger jag ytpapp av nåt slag. Underst vid takfoten är nån slags underlagspapp, sen en takfotsplåt på det och slutligen våder av ytpapp lagda tvärskepps.

Frågan är om det håller tätt i 30 år eftersom det är så liten lutning på taket. Det är ju krummat lite och sen lutar det hela akterut lite, men det är inte många graders lutning. Snålar man inte med asfaltsguckan så borde det väl funka? Kanske skulle man rolla hela spånten med asfalt också för att vara på den säkra sidan.

4 svar på ”Takkonstruktion

  1. Kul att följa ditt projekt! Snygga ritningar dessutom.
    Typenav tak är ju inte direkt ovanlig så jag tror det kommer fungera bra även om ett plåttak naturligtvis vore bättre i längden. Nackdelen med papp/trä är bland annat svårigheten att sätta dit saker på taket utan att orsaka läckage vid skruvhål. Men om taket bara ska vara slätt så kan jag inte se att det inte skulle funka. Men vad vet jag :-)
    Lycka till i alla fall!
    //C-G

  2. Det kan vara ett problem att det är öppet underifrån där fukt kan tränga igenom sponten och göra att pappen så småningom lossnar. Men vad gör det om hundra år.

  3. nu funderar jag på att plasta skiten istället. Panel och sen glas och polyester målat med epoxi. Det blir ju tätt och det går bra att laga och ändra om man vill montera något etc.

  4. Eller lägga takpapp för lite lutning. finns ju speciellt sådan. Borrmaskin pneumatiskt kan jag nog fixa, som din kompressor orkar driva förhoppningsvis. Iförsig borde du nog hyra en med magnet. annars kommer din arm gå av.

Lämna ett svar