Kyla

Kylan har slagit till och pålsundet ligger fruset. Skorstenen vid Müncenbryggeriet puffar på och likaså Stor-Eriks skorsten.

2016-01-15 12.10.58

Man kan konstatera att elpatronen på 6 kW inte räcker till att hålla värmen. Den får elmätaren att snurra som en propeller och genererar en kostnad på ca 288 spänn om dagen om man inte eldar. Eldar man i kaminen blir det varmt och gott men det räcker inte till att ladda på ackumulatortankarna så temperaturen sjunker och propellern startar igen när man inte är hemma och eldar.

Nåja. Det blir bättre till nästa vinter när värmepumpen (vatten-vatten) förhoppningsvis snurrar för att ge 4 kW basvärme som sen toppas med elpatron och kamin.

8 svar på ”Kyla

  1. Ja det märks att Kung Bore har slagit till ett tag igen. Tur att det inte är en massa snö också men det räcker nog till att skotta landgången. Måste ändå kännas skönt att kunna ha lite levande värme i kabyssen. För övrigt hur har ni det med vattenförsörjningen måste tanken var uppvärmd så att ledningarna inte fryser. Elräkningen lär väl inte bli så billig . klarar det sig på 2000 i månaden är det väl ok.. Lilltjejen mår väl gott i vintervädret Långholmsparken ligger ju nära till . Där har jag haft mycket roligt då jag bodde vid Hornstull en gång i tiden. Ha en riktigt god fortsättning på det nya året . hälsning från
    H-gatan. Ingen skottar här då verktygen är inlåsta nu mera så vi pulsar i snö fram till soptunnan. Ha det så bra. Jonte o Lek

    • 2000 spänn i månaden hade ju varit trevligt. Det blir snarare 6*2*24*30 = 8640 kr i månaden om elpatronen går dygnet runt.

  2. I hopp om lite varmare väder, kör vi luft/vatten-pump + 2 kW elpatron ger f.n. ca 19,5 grader på Atle (ca 100 kvm) men nu blir det lite kamin, både mer värme och fredagsmys!

  3. Hej svejs. Länge sedan vi hörde från er , hoppas allt är bra. Kramar från tjoppe och Helena.

    • Allt är bra! Det är bara det att det inte händer något på Stor-Erik för tillfället. Jag har ramlat på lite annat jobb som tar all tid. Men start sätter vi igång igen!

  4. Fasiken Gunne, saknar bloggen och uppdateringar. Ser fram emot när du kommer köra igång igen och se vad som hänt sen sist. Har varit förbi båten några gånger under året men lyckats otajma när ni är hemma.
    Ha de fint så ses vi!

Lämna ett svar