Tvättstugan ”klar”

Tvättstugan har varit i bruk i flera månader men jag har varit dålig på att uppdatera om framgångarna här. Idag tog jag tag i det sista som kan göras innan badrummet byggs klart vilket var att montera en taklampa och bygga en hylla.

Sist jag skrev nåt om tvättstugan var i april 2021 då vi lyfte golvet. Sen dess har det ju hänt en del. Först sattes spont på skrovsidan och golvet isolerades med ett lager glasfiberbelagd stenull och ett lager vanlig stenull i kors.

Sen las golvspånet tillbaks (limmat mot balkarna och skruvat längs kanterna) och en lucka ner till kölsvinet byggdes.

En av matroserna fick slava med att måla väggar.

Det främre skottet, som avgränsar mot förpiken, fick isolering och diverse rör och elslangar drogs.

Lite ytskikt på det så man inte får stenullsdamm i mameluckerna när man ska tvätta.

Och så här ser det ut nu! Frys, tvättmaskin, torktumlare och tvättlinor.

Det som återstår är att koppla in vatten och avlopp (som skall komma från badrummet, i nuläget kommer det från duschkabinen) samt lägga golv men inget av det går att göra innan bygget av badrummet fortskrider. Nån slags förvaring för smutstvätt skall oxå byggas direkt in till vänster under bänken. Å sen lite dörrfoder å golvsocklar och annat krafs. Men nu får det va klart för tillfället och uppmärksamheten kan riktas mot dävertar och badrum!

Kölsvinet får luft

Tvättstugans väggar har reglats upp och då blev det dags att lyfta golvet för att reka inför isolering. Första gången kölsvinet har fått ordentligt med luft sen 2013? Jag minns inte riktigt när golvspånet las men det måste ha varit innan Daft Punk föddes för Nisse å Kalle agerade blästermasksdiskjockeys i sann fransk anda när golvet invigdes.

Nästa steg: Regla upp resten av väggarna.