Dragbegränsare till kaminen

Kaminen i däckshuset funkar. Dock har jag upptäckt att den bara levererar 2 kW till vattnet och inte 7 kW som jag trodde den skulle göra. Så den laddar inte ackumulatortankarna så bra även om den värmer upp ordentligt i däckshuset.

Det är ett jävla drag i den oavsett om man har spjällen öppna eller stängda. Jag funderade ut en lösning och skred till verket. 30 minuter senare var ett rökgasspjäll av enklaste kvalisort tillverkat.

2016-10-22-21-15-47

Jag borrade och gängade M8 i rensluckan ovanför kamin, svetsade fast en mutter på insidan och svetsade sen fast ett spjäll i stål på en gängstång. Klart! Nu återstår att byta ut vinkeljärnet som funkar som handtag mot ett lite snyggare i mässing.

Spjället är provkört och det fungerar. Det bromsar draget en del, men man kan fortfarande inte strypa det riktigt så mycket som jag skulle vilja. Det blir till att leta läckor kring insugsspjällen oxå, men då måste jag nog vänta tills elden slocknar först…

2016-10-22-22-59-00

Kommentera