Kaminplåt

Kaminen i däckshuset installerades för några år sen men installatinsutrymmet som är bakom den har hittills bara dolts av ett vackert skynke. Dags att ändra på det.

Micke hjälper till med lite metallslöjd och här provmonteras plåtarna bakom själva kaminen.

Ovanför kaminen ska det bli en lucka så att man kan komma åt elcentral och annat som är där bakom.

När det gäller gångjärn så stod valet mellan något dolt eller något som sticker ut. Det blev det senare och jag hittade en gångjärnshalva som är till lämmen på en släpvagn som ser lite kul ut. Det blev dock till att svetsa ihop andra halvan själv.

Nu återstår lite slip och puts innan allt ska provmonteras för att sen plockas ner å målas.

5 svar på ”Kaminplåt

    • Det kommer sitta perforerad plåt i nederkant och i överkant. Sen är det forcerad ventilation från utrymmet ut genom FTX-aggregatet. Kaminröret som går genom utrymmet ska få ytterligare isolering.

     Planen är att monitorera temperaturen under några eldningar för att se till att det håller sig lagom varmt.

     • Så. Nu är rökröret isolerat och jag har proveldat. Efter 2-3 timmars eldande och kanske 4-5 lass ved så steg temperaturen till 38 grader längst upp inuti utrymmet och verkade inte gå högre. Då var FTX-fläkten inte igång.

Kommentera