Tankar igen

Efter Jörgens tips nedan och lite mer funderande så har jag ritat en ny version av vattentanken.

Till att börja med har jag gjort två separata tankar istället. Det är nog lite smidigare att få de på plats. Jag har ändrat om lite blad anslutningarna. Längst upp sitter avluftningarna som går ihop till en stigare som ska vara i 35 mm kopparrör och mynna ut 60 cm över däck. Sen kommer påfyllningsrör som är 22 mm och med en ventil på varje så att man kan välja att fylla bara en av tankarna. Längst ner sitter utloppet som ska gå till pumpautomaten/hydroforen och även här är det 22 mm kopparrör.

Jag har lite funderingar på om man skulle beställa tankarna i rostfritt stål istället. Det är ju såklart dyrare men mindre arbete för mig och mindre underhåll. Vad är lämplig tjocklek i så fall? 2 eller 2,5 mm kanske. Eventuellt behöver man förstärkningar/skvalpskott inuti tanken för att staga upp de stora ytorna, men de skulle ju försvåra vid rengöring.

Eller så skulle man kunna göra den i glasfiber. Då kan man ju bygga pluggen på plats vilket gör att tanken garanterat passar sen plastar man kanske 4 mm tjockt i formen. Då får man nog göra en fläns runt om hela tanken och ha ett helt lock som skruvas på plats.

Ett svar på ”Tankar igen

  1. Micke gav mig några tips kring tanken. Anslutningarna tyckte han skulle vara ca 50 för inlopp och 70 för utlopp, rejäla doningar alltså. Sen att man ansluter de med slangar upp till däck. Och tå tyckte han att rostfritt var väl värt de extra pengarna i längden.

Lämna ett svar