Pumpa läns

Ungefär så här har jag tänkt länspumpsarrangemanget på Stor-Erik:

länspumpsarrangemang

 

Det är tre pumpgrupper eftersom det är tre olika vattentäta indelningar (exlusive främre och aktre kolissionsskott). I varje grupp finns två dränkbara pumpar där en är kopplad via nivåbrytare och den andra kan manövreras från bryggan. De främre två grupperna har jag tänkt koppla ihop till ett gemensamt utlopp för att spara lite på rördragningen. Tanken här är att köra 32 mm slangar från varje grupp och sen gå upp till 40 mm där de går samman. Aktre pumpgruppen kör 32 mm hela vägen. Uloppen är strax för och akter om däcksbyggnaden och går först upp 60 cm för att därefter ha en 180-gradersböj.

Det finns ju en hel djungel med pumpar där ute, t.ex. denna från Flygt, denna från
Jula och denna från Conrad. Spontant känns det som att det viktigaste är tillförlitlighet och flöde. De nivåbrytarna som hänger i en kabel är jag inte riktigt kompis med, de behöver ganska hög vattennivå för att slå till och det känns som att de kan haka upp sig på saker. Då känns de som har brytaren i en cylinder brevid eller integrerade säkrare, eller tänker jag fel?

Nån som har tips om pålitliga och prisvärde pumpar?

Kommentera