Tillbaks till Kummelnäs

Brännström är spekulant på en båt som ligger i Kummelnäs så ikväll åkte jag dit och kollade med honom och hans gäng.

2013-04-25 20.18.38 2013-04-25 20.19.01

Båten är lite av ett projekt även om den inte är i Stor-Eriks klass. Den kan nog bli riktigt fin om man lägger manken till. Båten ligger på samma plats som Stor-Erik låg på när han var där!

 

 

4 svar på ”Tillbaks till Kummelnäs

  1. Hejsan

    Intressant att följa arbetet med att äga ett gammalt fartyg. Ofta är det många ägarbyten och nog är det så att det verkligen kravs en livstil för att orka med ett sånt här stort projekt som tar mycket tid och pengar. Har letat på siten men finner inte er vision? Vad har ni för planer med Stor-Erik och framtiden? Skall ni bo på båten eller skall ni ut på farvattnen?

  2. Det ska främst bli en bostad men vi ska även åka runt lite med den. Men med tanke på dieselpriset kommer vi nog inte så långt..

  3. Förmodar att den nuvarande maskinen är betydligt svagare än när Stor-Erik var i drift och under ångdrift och 11knop var nog kostnaden för bränsle mycket höga. Vet du var den nuvarande maskinen drar och vad marschfarten beräknas bli mellan tummen och pekfingret?

  4. Nej, jag vet inte. Men nu har han 365 Hk vilket ju är mer än han hade original (http://www.tugboatlars.se/Storerik.htm).

    Jag tippar på att den kommer dra nånstans kring 40 L/h fritt spekulerat. Motorn, en CAT D343, ska enligt motorkurvan dra mellan 40-70 L/h beroende på belastning.

Lämna ett svar