Beställning och bleck

Idag har jag knåpat ihop två beställningar som har legat och pyrt länge. Först beställde jag 300 kg Grafotherm antikondensfärg som ska räcka till insidan på hela skrovet. Sen beställde jag all brandisolering som ska in. Det var lite knepigare eftersom det är olika tjocklekar och typer beroende på om det är skott eller däck, maskinrum eller vanligt rum etc etc. Dessutom har jag behövt tänka över allt 100 gånger så att det stämmer med transportstyrelsens föreskrifter.

Man måste ju bjuda på en bild också och idag blir det en tråkig en:

2013-05-15 17.15.05

Vi har påbörjat arbetet att svetsa fast bleck på undersidan av däcket som det sen ska sitta reglar för inredningen i. Blecken sitter ca 40 mm ifrån däcksbalkarna eftersom dessa måste kläs med 25 mm brandisolering. När bleck har svetsats på alla balkar och spant (totalt ca 200 st) så ska allt antikondensmålas och sen ska isolering skjutas.

I maskinrummet ska vi göra likadant, men där kör vi med gängstång istället så att man enkelt kan fästa kabelstegar och ställningar för maskineri etc på insidan.

2 svar på ”Beställning och bleck

    • Just det här SER ju inte så bra ut, men det är ju ett steg på vägen… Förhoppningsvis händer det lite mer synliga grejjer senare i sommar.

Lämna ett svar