Ny nedgångskapp till aktersalongen?

Anders på Argo sa att en sak han ångrade med sitt bygge var att han inte hade satt ingången till maskinrummet ute på däck.

Därför har jag skissat på ett nytt arrangemang för dörrar till maskinrum och aktersalongen. Man skulle kunna bygga en nedgångskapp mellan de två aktre dörrarna där dörren är på insidan enligt bild nedan. Sen flyttar man dörren till maskinrumskappen ut på akterdäck.

akter kapp

 

Inne i båten skulle man då ha en dörr mellan de befintliga dörröppningarna som leder rakt ner till aktersalongen. I maskinrummet får man då stjäla lite utrymme akter/ovan om motorn men det känns helt ok.akterkapp inne

 

Fördelarna är att man slipper ingång till maskinrummet från boytan och man får en gång från däckshuset rakt ner i aktersalongen utan att passera maskinrummet eller passera ute på akterdäck. Nackdelen är att man får en ”ful” nedgångskapp mellan de aktre dörrarna. Jag tror att bara man bygger kappen så snygg man kan så är det värt det.

Vad tror ni?

6 svar på ”Ny nedgångskapp till aktersalongen?

  1. Jättebra ide! Jag tror det kan bli hur fint som helst…. Vill tänka igenom hur yttre apperance förändras lite till bara :), men känns bra vid första anblick.

  2. Jag hade ett ärende på firman Propellertrim och stanna till och tittade lite närmare på Stor Erik från kajen. Hur många kvadrat blir boendeytan ungefär ?

Lämna ett svar