Tank, trappa och isolering

Arbetet nere i salongen och förpiken fortsätter. Elitisolering var här igår och började skjuta brandisolering på den aktre väggen, d.v.s. väggen till maskinrummet som ska ha A60-klass.

2013-09-04 16.13.18 2013-09-05 09.24.56

 

Idag byggde jag en semipermanent (räknar på ca 1-2 års bruk) trappa ner till salongen. Liiite säkrare än stegen som stod där innan och vinglade med olika långa steg och inget vidare stöd. I bakgrunden syns Noah som skär till ytterligare isolering som sedan ska skjutas fast.

2013-09-05 13.59.19

 

Tanklocken är i princip klara och nu ska hål borras och gängas i stålramen som tanken ligger i. Locket kommer att skruvas genom tankens fläns ner i ramen och på så sätt tätas skarven mellan lock och tank i samma moment som tanken fästs.

2013-09-04 16.14.52

3 svar på ”Tank, trappa och isolering

  1. Apropå tidigae diskussion om överfyllning, blir inte tanköverdelen en väldigt stor yta? ( antar att skvalpskotten inte sitter ihop med överdelen)

    • Tanklocken kommer skruvas i skvalpskotten också så varje yta blir då kring 1 m^2.

      Planen för tillfället är att ha flottörventiler i varje tank som stänger av när det blir fullt. Skulle dessa fallera sitter det en backventil med öppningstryck ca 3,3 mVp på inloppsslangen ca 20 cm över tankens tak som stänger när den får mottryck från tanken. På så vis kan man max få 20 cm vattenpelare även om flottörerna skulle fallera. Tack till mina vänner på elektronikforumet.com för hjälp att spåna fram den idén!

      • Nu har jag uppdaterat mig på elektronikforumdiskussionen, bara en kommentar till (tror jag :-) ) Koppling mot kommunvattnet är nog ingen bra ide, backventilen går väl på tryckdifferens så med gissningsvis 2 bar i vatten in så får du i värsta fall det trycket i tankarna (antar då att VP i båten tar ut fjäderkraften i backventilen)

Lämna ett svar