Lördagspyssel i rostfritt

Idag började jag med anslutningen mellan kaminen och rökröret.

Den vita pappmallen gjorde jag i cadden för att få formen till ett hål som behöver skäras i röret för att ansluta ett likadant rör i 45 grader.2013-10-12 17.24.29

 

Det verkar passa bra.2013-10-12 17.50.43

Så här är det tänkt att det ska sitta ihop. Rökröret upp genom skorstenen ska anslutas till vänster och kaminen in genom det snett anslutande röret. Nedåt ska jag dra vidare pipan för att se om det går att ansluta den andra kaminen underifrån på samma pipa.2013-10-12 18.51.57

6 svar på ”Lördagspyssel i rostfritt

  1. Tjeena! Har själv två kaminer till en pipa, vet att sotarn vill ha spjäll på båda anslutningarna och att man inte skall elda i båda kaminerna samtidigt för att inte överhetta skorstenen….
    // Patric

    • Jag tror det kommer funka. Det finns spjäll på båda kaminerna och jag har inte tänkt att man ska använda båda samtidigt. Dessutom är de ju vattenmantlade så rökgaserna bör vara något kallare än i en vanlig kamin. Om det visar sig ryka in så har jag rör nog att dra en till separat pipa i efterhand.

    • En båt är inte en fast installation och omfattas därför inte av samma regelverk. Men det är lite luddigt det där. Sen har jag förstått att frågan om två eldstäder i fast installation även det är lite luddigt, generellt sett nej men det finns godkända installationer etc etc.

      Men den frågan är inget som oroar mig. Funkar det inte så drar jag bara en till pipa.

Lämna ett svar