Rökkrök

Idag skulle jag svetsa ihop min rökkrök. Tyvärr hittade jag inte mina syrafasta pinnar (316L) som jag trodde att jag hade. Som tur var ryckte Per på Svenska Elektrod ut och jag fick tag på mina pinnar.

Nu har jag i alla fall svetsat ihop (nästan) hela rörkröken. Inte det snyggaste överallt då passningen mellan bitarna inte var optimal. Men det är ju en rökkanal och inte SM i svets…

 

2013-10-15 17.17.16

Kaminens topputlopp ansluts i den högra ingången på 180 mm. Sen är det en föminskning till 150 mm, en krök med renslucka och sen anslutning till skorsten i 45 graders vinkel för att göra livet enklare för rökgaserna.

 

Ett svar på ”Rökkrök

  1. Då skulle du se svetsarbetena på Rysktillverkade flygplan ,skrämmande man ”slaggar inte av efter svetsning.utan bara målar över.
    Det blir ändamålsenligt i alla fall det är huvudsaken.
    Det är väl iget Examensprov

Lämna ett svar