Råttor – Gunne: 10 – 1

I natt hörde jag det vanliga prasslandet nerifrån däckshuset. Men det prasslade lite på ett annat ställe än vanligt, så jag gick ner för att efterforska. När jag kom ner märkte jag att en råtta huserade i soptunnan och mumsade på nåt gott. Snabbt som ögat hittade jag en skiva och slängde på och fångade på så sätt en rådis. Eftersom det var mitt i natten och jag endast var iklädd kallingar orkade jag inte ta tag i situationen utan tvingade bara fast skivan på tunnan.

2013-11-15 13.35.16

Så nu har jag en råtta i en tunna. Antingen tar man livet av stackarn eller så åker man långt bort och släpper ut den i skogen. Sen är det bara att försöka göra samma sak med resterande X antal rådisar…

10 svar på ”Råttor – Gunne: 10 – 1

  1. Eller så släpper du ned Leo i tunnan. Beror på hur stor råttan är förstås…
    Hur mycket luft finns det i den där tunnan förresten? Kommer du ihåg när vi städade musburen när vi var små och la mössen i en papperskorg med en bricka på så länge…? :/

  2. Bra att du gav din lite falska förhoppningar med luft där först. Akta så att du inte får djurskyddsmyndigheten på dig… vad är det som gäller för sånt här förresten? Får man göra vad man vill med råttor för att de anses vara skadedjur?

    • Nej. Man måste vittja fällor en gång per dygn och får max ha ett djur i fångenskap i 2 dygn eller nåt. Olagligt att ta livet av dem på fel sätt, t.ex. dränkning. Etc etc. Jag har inte så bra koll men bara man försöker va så snäll som möjligt så lär det bli bra.

  3. Ja du Gunne och alla ni andra på Stor Erik. Med den fina Landgången som ni fixat är det väl inte så konstigt att det kommer besökare ombord, även Råttor .Men det är väl dom stora som lämnar godis efter sig till dom små.
    Om dom små lämnar skeppet är det riktigt illa för då kan det vara fara o färde på gång..

  4. Vi har varit med om att en mus gick på förtöjningen ombord på vår skuta. Men det är den enda vi haft såhär långt och idag så är det stängt överallt så det går inte att komma in på båten. Hoppas du blir av med dem, de är rätt otrevliga. Ett sätt är ju att fylla hela båten med CO2, men då ska du inte vara kvar själv ;)

Lämna ett svar