Kaminen fastskruvad

Nu har kaminen äntligen skruvats fast på sin plats. Som vanligt är allt snett så man måste kompromissa men jag har försökt få den att vara så rak mot den kommande inredningen som möjligt.

2013-11-19 16.48.25

Den sitter med 4 st M10 i klor som var behändigt tillgängliga i botten. Man ser även vinkelkopplingen (1″ gänga till 28 mm klämring) på kaminens tillopp.

2013-11-19 17.30.27

Här ser man rören till vattenmantlingen som är tillkapade och uppsatta på sin plats. Nu ska de mjuklödas och sen ska skottgenomgångarna brandisoleras. Säkerhetsventil och andra kopplingar etc kommer sitta på andra sidan väggen, i skorstenen som är samma utrymme som maskinrummet.

3 svar på ”Kaminen fastskruvad

  1. Hej! Vi vill bara skicka en tanke till dig i allt ditt arbete o tankeverksamhet med Stor-Erik. Verkar inte som om vi skall behöva frysa när vi kommer upp. Förstår inte alla tekniska termer men det är ju bättre att DU gör det! Kram på dig! Lisa

  2. Hej Stor Erik! Det ser ut att bli varmt o skönt inombords så det kommer nog att bli riktigt mysigt framöver. Det gäller att vara rädd om besättningen.
    Häls ”Jonte”

Lämna ett svar