Virkeshyllor och acktanksvändning

Idag har jag och Vincent byggt konsoller nere i salongen för att förvara virke och långa prylar. Planen är att så småningom migrera ner allt byggskrot dit för att få däckshuset tomt inför inredningsbygge.

2013-11-27 11.39.012013-11-27 17.13.49

Sen vände vi acktankarna uppochner. Av nån anledning låg hetvattenslingan i botten på tankarna och man får ju ut mer värme om den är i toppen. Så vi skruvade av lock och botten och bytte plats på dem. Sen fick vi fylla ut med fogskum i nya botten för att tanken inuti isoleringen ska ha stöd nedåt.

verticell inuti2013-11-27 16.34.45

 

6 svar på ”Virkeshyllor och acktanksvändning

 1. Extra jobb men man lär sig lite nya ”ord” på vägen (kanske inte så rumsrena) . Men värme måste man ju ha

 2. Varför vänder du på dem? Värme stiger uppåt, och för att få en jämn temperatur i tankarna så ska slingan vara i botten. Har jag missat något?

  • Värme stiger ja. Man vill INTE ha så jämn temperatur som möjligt utan största möjliga skiktning i tankarna med kallt längst ner och varmt längst upp. (När de är fulladdade är såklart allt vatten varmt.)

   Slingan kör man färskvatten igenom för att det ska värmas upp till tappvatten. Då vill man att det ska bli så varmt som möjligt.

 3. Vattnet i slingan ska alltså värmas av vattnet i tanken, inte värma upp vattnet i tanken? Hade precis samma fundering som Fredrik…

  • A-pshish. Vattnet i tanken värmer man med kaminer och annat och det är ju även det vattnet som skyfflas runt i radiatorerna. Det vill man inte dricka eller duscha i så därför värmer man färskvattnet genom slingan.

   Se ritning här: http://stor-erik.com/?p=1790

Lämna ett svar