Vad kostar det att bygga båt?

Om man tror att det är billigt att bygga båt eller bo på båt så har man fel. Idag satt jag och förde in kvitton i kalkylarket för 2013 och man kan ju konstatera att det har rullat ut en del kulor.

Kostnad per 2013-12-31

Blå linjen är såklart utgifterna över tid och den röda är en extrapolerad trendlinje. Planen reviderades ganska snabbt efter köpet av båten till ”tre år tre miljoner” och den prognosen ser ju ut att stämma hyffsat i dagsläget. Förutsatt att man hinner ”färdigt” till oktober och håller ungefär samma utgiftstakt…

Från början var det ju meningen att alla utrymmen skulle vara klara efter tre år. Nu blir det snarare så att styrhytten och däckshuset är helt klara medan utrymmena under däck får ordnas efter inflytt.

Anledningen att det har varit tyst här på bloggen på sistone är att jag har varit i Mexiko och hälsat på Anna som har jobbat där i några månader. Men nu är vi båda tillbaka i vardagen igen. I Mexiko ser det ut typ så här:

2013-12-15 13.04.27 2013-12-16 12.35.53 2013-12-20 17.30.29 2013-12-21 20.03.39

 

7 svar på ”Vad kostar det att bygga båt?

  1. Jag antar att det är tre miljoner utan kostnaden för själva Stor-Erik? Får man vara så fräck och fråga vad han kostade? Jag förstår om du inte vill avslöja alla hemligheter.

    • Agentligen finns det väl inget skäl att vara hemlig med vad saker kostar. Kollar man på första steget i grafen (ska egentligen vara asymptotiskt) så ser man att båten kostade 400 kkr.

  2. Hej och välkommen hem
    Ja det här med pengar är spännande eller som du sa till mig när ni var och hälsade på, gör man inte av med några stålar så händer det inget med båtbygget heller. Så ju mer man gör av med ju mer har man byggt. Mycket enkel ekvation.
    Ett gott nytt år från oss på M/S Sunshine
    Tjoppe och Helena

  3. Tja,
    Ser ut som resan var bra! Det kostar att ”livin’ the dream” men damn va bra det kommer att bli när det är klart.

Lämna ett svar