Annat isolerings/antikondenssystem

Grannbåten Mormor håller på att renoveras och de har isolerat med ett system som heter SpreFix.

Det är en sprayisolering som ska funka lite som GrafoTherm som vi kört med men som även är en isolering i sig. Den ska alltså kunna ta upp fukt för att sen avge den. Nu kör ju vi redan på vårt system men det är helt klart ett intressant alternativ för stålbåtar. Om jag hade vetat att det fanns skulle jag definitivt ha kollat upp det tidigare!

Denna graf visar hur fuktupptagningen och -avgivningen ser ut för SpreFix, mineralull och cellplast.

5 svar på ”Annat isolerings/antikondenssystem

  1. Nej, ingen aning faktiskt. Men jag antar att det är dyrt.

    Den här är ju även brandklassad enligt Norska Veritas så man kan ju använda den till brandisolering också vilket är ett stort plus.

  2. jag ser inte vad det är för enhet och värde på kurvan, men 2-3 ggr så mycket som cellplast låter ju inte så mycket…. vilken sorts cellplast förresten? är ju en väldig skillnad

    • Oklart… Jag har inte kollat upp det på djupet eftersom jag redan har valt ett annat system. Men de har hyffsat mycket info på sin hemsida.

  3. Nice! Första sprayisoleringen jag sett som är brandklassad. Dock är det ju alltid lite omständigt när man tvingas isolera allt på en gång (pga hyra av folk & maskin). Det vill ju gärna bli så att man tar det lite i taget, hytt för hytt och då är det gött med kondensfärg, stenullskivor och svetsade pinnar.

Lämna ett svar