Vattenpump på plats

Vattenpumpen har hittat hem till sin plats i maskinrummet. Även matningen från färskvattentankarna i form av en PEM-slang är kopplade hela vägen. Patronfiltrena som syns i förgrunden ska sen sitta efter pumpen på trycksidan på andra sidan tanken. Ett vanligt partikelfilter och ett kolfilter sitter i.

2014-09-25 17.49.32

Jag har lite funderingar kring backventilen på sugledningen. Om jag sätter backventilen direkt på ejektorpumpen så är den mer lättåtkomlig för service. Då blir ju dock inte sugledningen trycksatt men så länge den inte läcker så borde den ju hållas fylld med vatten ändå. Pumpen sitter ungefär i höjd med tankens övre tredjedel så sugöjden är ju max ca en halvmeter. Nån som har testat att ha backventilen direkt på ejektorpumpen eller har nån bra anledning till att det är en dålig ide?

 

1 svar på ”Vattenpump på plats

  1. Så här några år senare kan jag meddela att det funkar utmärkt att ha beckventilen på pumpen vid denna sughöjd.

Kommentera