Pumpmeck

Vattentanken tog slut för någon månad sen och pumpen gick torr i nån halvtimme. Efter det ville den inte starta men gick igång om man gav den en skjuts via fläkten. Jag trodde att det var någon tätning eller något lager som gått varmt så idag rev jag isär pumpen för att kolla.

I pumpen såg allt bra ut men jag gjorde rent och testade igen. Funkade inte. Då lyfte jag på locket till kopplingslådan och det såg ut så här:

2015-06-26 10.33.03

Kondingen har kastat in handuken. Efter en tripp till Elfa och köp av ny konding och även en termostat (65-108-10 och 37-913-16) så blev det så här. Termostaten sitter limmad mot motorn, löser ut vid 50 grader och återgår vid 30 grader. Det bör skydda motorn och pumpen mot torrkörning tycker jag.2015-06-26 12.20.56

1 svar på ”Pumpmeck

  1. Överraskningarnas moder ligger alltid på lur , men skam över den som ger sig , det är bara att leta sig fram till problemen om man bara ger sig tid. Murpy ligger alltid på lur någon stans. Vatten ja det måste Vi Köpa så gott som dagligen där vi är nu. Kan man bada i Pålsundet?

Kommentera