FTX-aggregat på plats

Jag hittade ett FTX-aggregat på Blocket för 7 papp. Ett demoexemplar av modellen Vents VUT 300H. Det var lagom litet för att få plats ovanför kaminen och lagom billigt så jag klippte till direkt. Med sina 300 kubikmeter per timme ska det klara en boyta på 120 kvadratmeter.

Här har jag skruvat upp ankarskenor ovanför kaminen. Aggregatet syns ligga på mage på golvet.dsc_0150

Och sen var det bara att hänga upp det via vibrationsdämpare på kraftiga vinkeljärn.dsc_0151

Jag kommer att behöva modifiera aggregatet för att jag ska få plats att dra rören som jag behöver. Det är lite tajt om plats så det blir spezial som vanligt. In från vänster kommer kall frisk luft (blå) som passerar värmeväxlaren och sen skickas ner under däck som ljummen frisk luft (gul). Upp från boytorna kommer varm fuktig luft (röd) som avger sin värme i värmeväxlaren och åker ut ur båten till höger som ljummen luft (orange).dsc_0152-flode

Nu blir det till att skaffa lite rördelar och sen sätta sågen i aggregatet och båten för att få till alla kopplingar.

Kommentera