Läcksökning

Arbetet i förpiken fortskrider. Tak och väggar är spacklade och målade och nästa anhalt är golvet. Dock hittade vi lite otäckheter när vi meckade lite i skarven mellan golv och vägg.

Vatten i isoleringen! Inte bra. Det tog ett tag att lyckas lokalisera läckan. Först tog vi bort så mycket isolering som man kom åt underifrån. Men det var blött högre upp. Sen kapade vi bort lite pärlspont för att kunna inspektera lite. Vattnet kom fortfarande uppifrån. Ovanför vattenlinjen alltså. Men vi hade ner isoleringen i taket för några veckor sedan och där var det torrt. Det verkade läcka mitt på en plåt vilket inte är så sannolikt.

Efter diverse inspekterande av nitskarvar och huvudkliande hittade vi till slut den misstänkte boven i dramat. Precis ovanför däck vid relingen fanns ett hål i spantet där det antagligen en gång suttiten nit. Det gör det inte längre och när det ligger snö där som smälter så rinner det in vatten bakom spantet och det rinner sen ner och sprids ut horisontellt via en nitväxling. 

Nu är hålet igensvetsat och tätt som ett troll. Isoleringen får torka ut lite innan vi smackar tillbaks pärlsponten.

3 svar på ”Läcksökning

Lämna ett svar