Småfix

Bobo är sommarledig från dagis och vi försöker kombinera semester med byggande på båten. Det blir mer bad och rutschkana än skruvdragare, men lite har vi hunnit i alla fall.

Toaletten har fått sig ett lås med en skylt så att ängsliga besökare slipper påhälsning. Jag fick leka låssmed och kombinera mekanismen från ett toelettlås från Nacka byggnadsvård med den antika låskistan som sitter i dörren.

Har man en ledig stund kan man spackla lite på taklisterna. Men det krävs många små lediga stunder för att det ska bli klart.

Jag slänger in en bonusbild på en skajlajt som finns på fyrskeppet Finngrundet som ligger vid Vasamuseet. Bra inspiration inför kommande skajlajtbygge på Stor-Erik!

4 svar på ”Småfix

    • Vad menar du?

      Just här är det grundfärg. Vi kör med “vanlig” vattenbaserad färg på all inregnine.

  1. Solly, lite otydligt. Jag har oxå en stålbåt, dock bara 45 fot. Jag tänkte oxå prova isotrol och undrar hur ni målar och med vad. Med vänlig hälsning, Karsten

    • Det är lite olika. Jag har målat hela skrovet invändigt med Isotrol Pansar. Dock var det grundmålat med epoxi sen innan. Jag tar den färg jag råkar ha på hyllan ;).

Kommentera