Kompassros och takfönster

Anna har gått tillbaks till jobbet och jag är föräldraledig nu så det är därför det har varit lite dåligt med uppdateringar. Men någon minut per dag hinner jag jobba i alla fall.

En kompassros ska läggas in i golvet i förpiken. Storfräsen åkte fram för första gången på några år och cirkeljiggen kom till användning.

Man kan konstatera att Tec-7 fäster bra på spånplatta. Jag drog loss en hel del av spånet när jag bröt loss golvet så det är nu spacklat och måste härda ett dygn innan jag kan limma i rosen.

På fördäck har Henke på Södermalms Båtbyggeri börjat snickra på ett takfönster (skylight) i ek. Den stora luckan är nästan färdig för glas men den främre halvcirkulära historian kräver lite tankeverksamhet innan den kan börja byggas.

4 svar på ”Kompassros och takfönster

 1. Hej Gunne!
  Jag har följt Er med Erat stora projekt Stor Erik, Jag heter för övrigt också Erik. Jag träffade den tidigare ägaren till Stor Erik på Kummelnäs varvet då han hade Bogserbåten Barbro tror jag att det var som han tog drivlinan ifrån till Stor Erik.
  Bogserbåten var till salu det var därför som jag var där men det blev ingen affär.
  Det är så kul att följa Ert projekt, ni är så otroligt duktiga på att göra allt så ,ordentligt som det går.
  Jag följde Tjoppe och Helena med deras fantastiska projekt Sunshine, tyvärr så tappade jag kontakten då de låste sin hemsida men jag hoppas att det går bra med deras nya projekt Willma.
  Jag är själv stor båt och fartygsnörd, jag var på väg att köpa det isbrytande lastfartyget Draga 1989 och hade lagt handpenning, men den så kallade fartygsmäklaren Thomas någonting som bodde på på bogserbåten Händig fick aldrig ihop affären då Draga skulle ha klarat fartygsinspektionen innan köpet avslutades.
  Men livet går vidare, nu gift sen många år tillbaka. Lever nu ett helt annat liv sen tre år tillbaka då vi bröt upp och flyttade till USA , självklart så är det renoveringar på programmet. Vi bor här i Florida och köper hus som vi renoverar och säljer, men självklart så finns det både båtar och bilar på gården som renoveras.
  Då jag vet att ni har en Cat maskin i Stor Erik så passa på att köpa delar från USA, i min senaste båt som jag hade i Sverige så satt det två 3208 Cat och jag köpte alla delar här det var enorm skillnad i pris.
  Jag är inte i Sverige så ofta men när jag kommer till Sverige så vore det fantastiskt kul om det fanns möjlighet att komma förbi och se hur det går med ert fantastiska projekt.

  Med vänlig hälsning Erik K

 2. Hej hej. Tjoppe o Helena här. Så trevligt att läsa om oss och vårt projekt i ditt kommentarsfält skrivet av Erik K. Om Erik K läser detta ( eller andra intresserade) så vill vi meddela att vår blogg inte längre är lösenordsskyddad, utan öppen för alla intresserade. ( sidan heter http://www.projektsunshine.blogg.se). Och du Gunne, så fantastiskt det är att följa ditt projekt och se hur fin Stor-Erik blir. ( svarar du direkt på Erik K: s kommentar eller har en mejladress till honom, så framför gärna att vår blogg inte längre är låst). Ha det gott från ett soligt Lissabon// Helena o Tjoppe på projektsunshine

 3. Halloj!
  Vad kul att höra från Tjoppe och Helena! Det ska bli jätte kul att få kolla in deras blogg och se vad som hänt.
  Jag är en av de som följer utan att kommentera så mycket men jag lovar att bli bättre.
  Det man kan konstatera då man blir äldre, just fyllt 57 men upplever mig själv som just under trettio!!! Är att som min fru och jag sagt i många år ” Lev nu, livet är för kort för att vänta” Vi lämnade tryggheten som många säger med i mittfall eget företag som gick bra, min fru som hade ett bra jobb internationellt som hon inte trivdes på.
  Men om du har en dröm, försök att förverkliga den! I vårat fall har det varit att flytta till USA.
  Vi förberedde oss ganska väl innan flytten för tre år sedan, köpte hus för nio år sedan såklart ett renoveringsobjekt som vi har fixat upp, så det mesta var klart då vi flyttade.
  Det som jag tycker är så kul är att vi alla lever helt utanför de normala ramarna som finns i Sverige, det är därför så kul att följa er.

  Det är fantastiskt att kunna följa Er med Era olika projekt, alla är lika unika.
  Med oss som är projekt mäniskor finns det som jag ser det två typer, de som startar och inte orkar igenom och de som kommer i mål.
  Jag ser oss som de som kommer i mål, mycket ligger i att kunna strukturera upp projekten för att orka komma i mål.

  Soliga hälsningar från Florida!
  Erik K

Kommentera