Glas i takfönstret

Jag snackade tidigare om att använda polykarbonatglas till det främre takfönstret men det blev riktigt härdat glas istället. Stockholms Glasmästeri på Rörstrandsgatan lyckades skaka fram doror till helt ok pris!

Rutorna i 6 mm härdat glas fästes mot fönstret med svart butylsnöre och sen fogades mellanrummet med svart Tec7.

Jag använder alltid finaste ankpaté för att släta ut mina mjukfogar för bästa resultat!

4 svar på ”Glas i takfönstret

    • Mest för att jag inte fick tag på nåt platt band över disk. I detta fallet skulle platt funkat bättre då spalten mellan glas och ram är ganska konstant. Men har man t.ex. en krokig och jävlig stålram som glas ska in i så har det runda snöret fördelen att det sväljer en större spaltvariation.

  1. Paté är väl lite väl 1900-tal. Kan varmt rekommendera Larnadies Confit de canard. Ger extremt symmetriska fogar. Finns på varje välsorterad Carrefour!

Kommentera