Plan för golvisolering

Golvet i det stora utrymmet under däck består i dagsläget av 22 mm golvspån som bara är löst utlagt på bjälklaget. Bjälklaget består av I-balkar med C-C varierande mellan 600 – 900 mm. Så här så bjälklaget ut innan ballastkistorna byggdes 2012.

Vi måste plocka upp golvet och isolera bjälklaget. Ungefär så här ser bjäklaget ut. Ballastkistorna går nästan hela vägen upp till balkarna så vi får inte plats med så mycket isolering under.

Den nuvarande planen är att isolera enligt bilden nedan. Remsor av tunn och styv stenull, typ fasadskiva eller liknande, fästs under balkarna med lite utstick åt varje håll. På utsticken kan vi sedan lägga likadana stenullsskivor som trossbotten och sen fyller vi ut mellanrummet med vanlig stenull. Ovanpå det limmas/skruvas 22 mm golvspån.

Men innan vi sätter igång vill jag räkna på allt.

Balkarna är ju svetsade i skrovet. Kommer dessa leda ut så mycket värmet att det är onödigt att isolera undertill?

Skall vi lägga någon tunn (3-5 mm) isolering ovanpå balkarna oxå/istället? Takhöjden har definitivt prio över mer isolering än så ovan balkarna.

Vilket U-värde får golvkonstruktionen? Kommer det att vara rimligt att ha golvvärme eller kommer man bara producera varmare förhållanden för alla vinterbadare?

Så, en tripp till systemet står på schemat så vi kan köpa en visskymuta till TermoSven i utbyte mot lite siffror och konstiga grekiska tecken.

Ett svar på ”Plan för golvisolering

  1. Var ett tag sen jag var inne här, slarvigt värre. Nu är jag sann följare igen och riktigt kul att arbetet fortskrider enligt plan (?)!

Lämna ett svar