Styrmaskinen på plats

Nu har jag monterat ihop styrmaskinen igen. Allt är inte helt klart men den sitter på sin plats i alla fall. Tyvärr är inte hjärtstocken vinkelrät mot däcket vilket gör att kolvarna går lite snett och kan eventuellt kärva. Jag skulle behöva flytta upp de främre fästöronen men det är ju ett jävla meck. Vi får se hur det går när sakerna börjar röra på sig.

Det börjar att bli dags att fundera på hydrauliken oxå. Det står en mackapär på däck som jag misstänker är nån slags hydraulpump till styrningen. Jag tror att det är en pump med två ventiler som gör att man kan väja åt vilket håll flödet ska gå, men det har typ hittat på själv så jag är inte säker. Nån som vet?

Ska man ha kvar den här pumpen eller skaffa sig nåt modernare?
Tenfjord Norway står det på den. Får luska lite i det…

3 svar på ”Styrmaskinen på plats

  1. Tjena Gunne! Följer detta projekt med stort intresse!

    Visst står det väl Tenfjord på hydraulen? De verkar vara bra grejer.

  2. Jes, Tenfjord är det. Folk säger att det är bra skit så det är bara att rusta upp den. Men först kopplar jag nog in endast rattpumpen för att få till nån slags styrning och sen kopplar jag in motorpumpen när jag tittar närmare på motorinstallationen.

  3. Hej,

    Har inte varit inne på ett tag, men ja, Tenfjord är bra skit även om den där kanske behöver lite renovering. Vi hade Tenfjord styrmaskin på det fartyg jag gjorde Lumpen på, det strulade inte en gång och var väldigt lite underhåll på den vi hade.

    Jag skulle vilja klassa det som “Industrial Grade” iallafall.. :)

Kommentera