Mer VA

Idag har jag och Vincent jobbat vidare med vatten och avlopp. Vattenrören från maskin upp till köket och stammen föröver som ska betjäna badrum och toalett är draga. Nu återstår att pressa alla kopplingar. Och diverse annat kopplande av vattenpump och så vidare i maskinrummet.

Vincent kopplar avsticken från värmesystemet som senare ska gå till golvvärmen. Från golvet via Vincents knän syns avloppsrör och vattenrör som går från kölsvinet upp till köket.

2014-09-10 15.31.50

I kölsvinet har avloppspumpen (Sanispeed) och vattnet kommit på plats. Hit ska alltså gråvatten från badrum, tvättställ och tvättmaskin rinna ner för att sen pumpas upp via köket och ner i gråvattentanken. Rören till vänster i bild ska isoleras så det är därför rörklammern ser lite för stor ut.

2014-09-10 17.30.05

2 svar på ”Mer VA

  1. Använder ni Koppar eller stål (rostfritt) rör med tanke på att ni använder sjövatten som i så fall kan ställa till problem om ni åker i saltsjön. koppar är inte så lämpligt med sjövatten.

    • Nu är det plaströr till dricksvatten och värme. Det är bara motorn som blir sjövattenkyld men dit har vi inte kommit än…

Lämna ett svar