Kabelrännor sökes

Jag har tänkt fästa kabelrännor kors och tvärs i maskinrummet och kölsvinet etc för att dra allt kablage snyggt. Alltså typ en sån här som man klammrar fast kablarna mot:

1125121pd

 

Dock är det nästan omöjligt att få tag på installationsmaterial som privatperson. Nu har jag letat runt på nätet i otaliga timmar utan att hitta något köpbart. Jag kan få tag på en Wibe W4 200MM FZS 2M från Ahlsell för 722 kr + moms. Alltså 450 kr/m för en perforerad plåtbit och en totalkostnad på ca 25 000 spänn för de 50+ meter jag behöver. Det är till och med billigare att köpa perforerad plåt och låta en verkstad kapa och bocka till rännorna.

Är det någon där ute med ett konto hos nån av elgrossisterna som kan köpa ut lite kabelrännor åt oss?

 

11 svar på ”Kabelrännor sökes

    • Tack! Jag skulle behöva lite olika och delvis en med lägre sarg. Men den här är helt klart bra till flera av ställena jag behöver rännor på.

      Hur hittade du den? Jag har varit inne på Eldirekt och snurrat men att söka på ”Mont.Profil” var inget som slog mig…

      • Bra fråga.. Mad googling skillz? Verkar som att ”montageprofil” är ett namn på det där som dyker upp här och var. Trådstegar verkar vara rätt vanliga och kanske ännu lite billigare annars, men de kanske inte passar din tillämpning?

        • Jag har sett diverse olika namn på dem. Kabelrännor, montagerännor, fartygsrännor, montageprofiler…

          Jag tror det blir schysstare med rännor i mitt fall.

  1. Prova ”Kabelrinne” på tyska sidor så som elektrotools.de, elektrofachmarkt-online.de & elektro4000.de Eller bara googla..

  2. Hej Gunne tyvärr är vi i Peru för tillfället men jag kan kolla på Ahlsell när vi kommer hem. Vi landar den 20/9 så veckan efter där kan jag se vad jag får betala för rännorna. Balla

  3. Hej igen pratade med Blåsarn och han har en bra kontakt på Stor-el i Halmstad och kan kolla när vi kommer hem.
    Balla

  4. Stort tack till alla som har erbjudit sig att hjälpa till! ArgoAnders var först på bollen och rännorna är nu redan beställda.

Lämna ett svar