Badrum på G

När vi flyttade in på Stor-Erik 2015 ställde vi en temporärt en duschkabin i ett hörn och tänkte att det får duga i några månader. Nu har det gått några månader så det är dags att bygga badrum. Det har pågått arbete med badrummet ganska länge men jag har glömt att uppdatera om det här.

Planen är att det i slutändan ska se ut ungefär så här. Handfat och toalett mot främre skottet, dusch och badkar mot aktre skottet.

Och nåt sånt här såg det ut i verkligheten för någon månad sen. En överbliven innerdörr agerar duschvägg och den svarta tejpen på väggarna agerar handdukstorkar.

Det mesta av vatten och avlopp är draget i den främre väggen. Fördelarna sitter åtkomliga i kölsvinet och sen är det draget rör-i-rör till tvättställ, toalett, tvättmaskin och toaletten på planet över. Toalettens utlopp är draget med 32 mm PVC-rör som går upp till övre WC och ansluter till stammen där.

Golvet har isolerats på samma vis som tvättstugan med hjälp av en Balla.

Då ”snett och vint bjälklag i stålbalk med CC varierande mellan 40 och 90 cm som är svetsat av en full polack på nittitalet” inte finns med i BKRs typkonstruktioner för våtrumsgolv har vi fått improvisera lite. Vi har fyllt i med lite träreglar för att uppnå ungefär CC 30.

Golvspånet har åkt på plats och för att få allt så styvt som det bara går utan att tumma på takhöjden limmades det mot stålbalkarna med Tec7 och mot syllar och träreglar med trälim. Det strösslades med spånskiveskruv i alla träreglar och med självgängande borrskruv i stålet.

Med golvet klart är det nu dags att ge sig på skrovsidan som skall få sig två nya ventiler och täckas med råspont.

3 svar på ”Badrum på G

  1. Har följt ert projekt sedan start och nu är det svårt att överblicka allt jobb ni genomfört och vad som återstår. Funderar på hur nu uppfattar fartygets storlek, är volymen ”lagom”?

    Det många system med VVS och utrymmen som förråd och tankar som skall rymmas. Samtidigt vill man ju inte ha ett för stort fartyg då kostnaderna för underhåll och uppvärmning kan bli betungande.

  2. Ptja. Det är ju skönt att bo stort. Men stor båt = stora problem. Och om man vill ut och åka istället för att bara drömma om det är det nog bättre att satsa på ett lite mindre flytetyg kring 20 meter.

Lämna ett svar