Krökt vägg och ventiler i badrummet

Det görs bra framsteg i badrummet för tillfället! När golvet var klart satte vi igång med väggen mot skrovsidan. Det var tidigare reglat med CC ~80 cm så vi fick tillverka lite böjda reglar att fylla i med. Fyra lager kryssfaner limmades och skruvades mot de befintliga reglarna för att få två till reglar med hyfsat rätt form.

När reglarna var på plats gick det kvickt att skruva upp lite råspont 17×95. Alla brädor limmades med trälim mot varandra och mot regelverket. Utanpå sponten kommer det skruvas nån slags gipsskiva eller liknande som tål att dubbelkrökas och som är lämplig för tätskikt.

Det ska in två ventiler i badrummet så vi slet bort lite isolering där de ska sitta. Isoleringsfilosofin med antikondensfärg och utan diffspärr verkar funka på det här stället i alla fall. Bara en liten svartmögelfläck på ca 5 mm. Kanske låg det lite sågspån just där?

Skrovet isolerades 2013 och detta har ju inte varit boyta tidigare så jag vet inte hur mycket fuktpåfrestning det har varit. Men det har stått en duschkabin ca tre meter från denna vägg så helt torrt lär det inte ha varit.

Ungefär nåt sånt här kommer ventilerna att sitta.

Nu väntar en hel del mätande och tänkande innan plasman får skära nya hål i skrovet. Förhoppningsvis får vi lite dagsljus i badrummet i slutet av nästa vecka!

Lämna ett svar