Jakrakning

Vi håller ju på att försöka få till solenergisystemet men som vanligt måste man först raka en jak. Jaken består i det här fallet av diverse svetsarbete i maskinrummet som bör göras innan Victronsystemet installeras.

På insidan av däckshuset mellan dörrarna ut till akterdäck sitter en dörr från Af Chapman som hittills inte har lett någonstans. Tanken när den sattes upp var att vi skulle bygga en nedgång till utrymmet under akterdäck, även känt som Arkivet, så att man kan nyttja det utrymmet som boyta i framtiden.

Dock går maskinrummets aktre skott någon meter bakom däckshusets aktre skott så vi måste bygga något av en tunnel genom maskinrummet och en nedgångskapp på däck.

John hjälpte till att först bygga en fullskalemodell i trä och pressening så vi fick en känsla för hur det skulle se ut.

Sen var det bara att starta vinkelslipen och sätta igång. Vips så har man en kapp på akterdäck.

Och nu fortgår arbetet i maskinrummet. En dörr mellan maskinrum och arkivet har tagits upp och trappans tunnel genom maskinrummet börjar ta form. När det är klart ska vi även bygga ett nytt durkupplag och lägga durkplåt i maskinrummet innan arbetet med Victornsystemet kan fortskrida.

Lämna ett svar