Ritande hemma på kammaren

Det är ganska kallt just nu så jag har begränsad möjlighet att göra nåt vettigt på båten. För att jag ska kunna måla inne vill jag i alla fall ha över -5 grader så att jag kan få upp temperaturen inne med byggfläkten.

Så det blir till att pula lite hemma istället. Sitter och försöker få till ritningar på båten för att kunna göra stabilitetsberäkningar och därmed avgöra hur mycket ballast jag behöver. De olika ritningarna jag har och skanningen jag har gjort stämmer ju inte helt överens så det gäller att uppskatta vad som är närmast verkligheten. Det känns som att jag börjar närma mig något i alla fall…

Sitter i Delftship å ritar. Det var länge sen jag använde programmet så det tar ett tag innan allt kommer tillbaka.

Resultatet ser ut nåt sånt här i dagsläget:

Ångbastu och balkongbygge

Henkes ångbastu

Medan Henke tog en avslappnande ångbastu i salongen (bild ovan) snickrade jag på en balkong.

Balkongstomme

Balkong på utsidan

Har man skarp blick tittar man till höger i bild istället för på den öldrickande slusken till vänster (bildkomposition FTW). Där hänger balkongen monterad och klar! Det är såklart en arbetsplatform för att kunna montera fönstrena på huvuddäck. Jag tog i med en rejäl sarg runt hela så ska man förhoppningsvis slippa att tappa saker eller sig själv i vattnet.

Återstart

image

Efter ett för långt uppehåll tändes ljusbågen igen. Henke är med och hjälper mig ordna rummet där ballasten ska in. Regelverket helsvetsades där det bara var punktat och så la vi i några meter där det saknades vid skotten. Planen är att få ner 50 ton ballast nån gång de närmaste månaderna så att skorven inte riskerar att välta.