Rosa väggar och stjärnhimmel

Love var förbi idag och hjälpta mig att snickra upp lite MDF kring fönstren i styrhytten. Den är rosa för att den är brandklassad och Love kom fram till att den smakar salt. Kanske nåt nyttigt flamskyddsmedel eller så. Som vanligt är allt snett och jävligt så det tar tid att få till varje öppning så de passar fönstren.

2012-12-20 14.28.34

Vi fick även de sista takpanelerna på plats. Det ska på en täcklist i skarven mellan dem och sen ska de målas med vit flamskyddsfärg. Ingen ide att måla dem nu dock eftersom man slår i taket till tom tätt när man jobbar. När taket väl var uppe kunde jag ju lika gärna slänga i lamporna också.

2012-12-20 15.25.27

Det är helt klart tillräckligt ljust i rummet tycker jag. Man kan lätt läsa en tidning men det kanske inte är ”städbelysning” som vissa kallar äckligt ljus belysning.2012-12-20 17.16.30

Plasmafilm

Jag har installerat en övervakningskamera på båten för att fånga eventuella objudna gäster på film. Den är ju på hela tiden och laddar upp video till en FTP så jag kom på att det ju finns en massa film från när man är där och jobbar.

Så, därför bjuder jag idag på en ”time lapse” av när jag och Vincent skär ner takbjälkarna:

Inspiration + högerspalt

Jag har nu sträckläst en annan båtbyggarblogg som man hittar här: http://projektsunshine.blogg.se/

Kul läsning om man har några timmar att lägga på slösurfande!

Jag har också lagt till länkar till varje månads inlägg i högerkant så att man lite lättare kan gå tillbaks och leta upp gamla inlägg. Och så la jag till en ruta så man kan skriva in sin mailadress för att automatiskt få ett mail varje gång jag uppdaterar.

Takmontering påbörjad

Idag sågade jag ut hål till spottarna i panelerna och monterade ett par stycken. Inte helt lätt att få upp dem på egen hand men det går. De ska nu målas med flamskyddsfärg och hållas på plats av tvärgående lackade träribbor. Jag gör på det här viset främst för att det ska vara demonterbart så att man lätt kan komma åt elinstallationer etc om man skulle behöva.

2012-12-17 16.07.16

 

Full fart i tomteverkstan

I lördags var det full halvfart på båten. Anna, Sven, Henke och jag var på plats och meckade och sen dök Skåne upp en sväng på slutet.

Nere i förpiken satte vi igång att förbereda för att få vattentanken på plats. Balkarna måste stöttas nedåt för att sen kapas upp till löstagbara sektioner så att man kan komma åt att lägga ner tanken och även serva den när den är på plats.

Henke försöker skära plasma fast han inte kan.

2012-12-15 16.05.55

Svetsarsven svetsar stöd till balkarna.

2012-12-15 16.25.05

2012-12-15 19.08.14

 

Anna limmar på linneduk på takpenelerna i styrhytten.2012-12-15 16.35.01

Idag var jag och plockade upp två konvektorer från blocket. Säljaren hade dock inte tömt dem så innan jag lämnade dem i bilen över natten så såg jag till att de var torra så de inte fryser sönder.

2012-12-14 14.58.13

Sen tog jag och kapade ner de sista balkarna. Golvet i styrhytten sviktar inte när man går på det, men hoppar man så skallrar det helt klart mer än innan. Eventuellt svetsar jag på nya flänsar på de kapade balkarna för att få upp styvheten lite.

2012-12-14 17.28.02

Fönsterramar

Jag skulle behöva tillverka fönsterramar till insidan av styrhytten i furu. Dessa ska se ut så här:

fönsterram

ram ritning

 

Tvärsnittet är alltså en L-form och det är såklart de rundade hörnen som stökar till det. Att fräsa ut de raka bitarna är ju inte så svårt men hörnbitarna behöver man svarva eller CNC-fräsa. De går ju såklart att göra manuellt också men 16 st är så pass många att det kanske är försvarbart att göra det automatiskt.

Antingen svarvar man en torus med L-tvärsnitt som man sen delar i fyra delar. Gör man så behöver jag således 8 st svarvade ringar. Eller så fräser man ut varje bit från baksidan och rundar de främre hörnen efteråt med t.ex. en handöverfräs. Då behöver jag såklart 32 st hörnbitar.

Fiberriktningen bör ju i båda fallen gå ”i medelriktningen” så att säga.

Är det någon som har en vettig träverkstad som kan åta sig att tillverka 16 st kompletta ramar eller 32 st hörn? Eller tips om lämplig eldskäl inom snickeri som kan göra det för en billig penning?

Plasmavaganza

Vincent var på plats och vi satte igång plasmaskäraren. Det tog en stund att skruva ihop den, skotta fram kompressorn ur snödrivorna och testa inställningarna men när vi väl hade fått igång maskineriet var det som att skära i smör. Helt klart värt sina tre tusenlappar och jag borde ha köpt den när vi köpte båten…

Dagens jobb var att klyva balkarna som är under styrhytten på längden. Dessa är onödigt köttiga och för att få plats med A60-brandisolering och kablage etc till motorrummet var det bäst att klyva balkarna. Sen spar man lite vikt långt upp även om det inte är jättemycket stål som ska bort. Men många bäckar…

Vi satte upp ett vinkeljärn som linjal längs balkarna:

Sen var det bara att skära med stöd mot kanten:

Och resultatet blev någorlunda rakt.

 

Plasmaskäraren funkade över förväntan. Det gick som tur var bra att skära genom den tjocka antikondensfärgen så vi slapp slipa rent först. Eftersom vi hade stängt in varje fack mellan två balkar med en OSB-skiva så samlade vi allt sprut och det mesta av röken där inne så det blev inte så värst smutsigt.

Tjuvtitt i styrhytten

Vi håller på att påbörja inredningsarbetet i styrhytten och så här ser det ut i CAD-modellen just nu. IronCAD är dock inte riktigt gjort för att rendera snygga inredningsbilder så det ser lite yxigt ut men man hajjar ju hur det är tänkt i alla fall.

Planen är att bygga in konvektorerna (radiatorerna) bakom paneler/elementskydd och ha en hylla ovanpå. Antagligen blir väggarna kring fönstrena släta ovh vitmålade medan det blir nån slags panel på nederdelen, kanske pärlspont. Golvet och resten av trädetaljerna så som ramarna kring fönstrena blir antagligen lackad furu då det blir snuskigt dyrt om man ska använda teak eller mahogny. I styrhytten skulle man iof kunna lyxa till det med finare träslag på de få trädetaljerna, men då skulle det inte harmonisera lika bra med golvet som av kostnadsskäl måste vara furu.

 

Tankar igen

Efter Jörgens tips nedan och lite mer funderande så har jag ritat en ny version av vattentanken.

Till att börja med har jag gjort två separata tankar istället. Det är nog lite smidigare att få de på plats. Jag har ändrat om lite blad anslutningarna. Längst upp sitter avluftningarna som går ihop till en stigare som ska vara i 35 mm kopparrör och mynna ut 60 cm över däck. Sen kommer påfyllningsrör som är 22 mm och med en ventil på varje så att man kan välja att fylla bara en av tankarna. Längst ner sitter utloppet som ska gå till pumpautomaten/hydroforen och även här är det 22 mm kopparrör.

Jag har lite funderingar på om man skulle beställa tankarna i rostfritt stål istället. Det är ju såklart dyrare men mindre arbete för mig och mindre underhåll. Vad är lämplig tjocklek i så fall? 2 eller 2,5 mm kanske. Eventuellt behöver man förstärkningar/skvalpskott inuti tanken för att staga upp de stora ytorna, men de skulle ju försvåra vid rengöring.

Eller så skulle man kunna göra den i glasfiber. Då kan man ju bygga pluggen på plats vilket gör att tanken garanterat passar sen plastar man kanske 4 mm tjockt i formen. Då får man nog göra en fläns runt om hela tanken och ha ett helt lock som skruvas på plats.