Bardum på G

När vi flyttade in på Stor-Erik 2015 ställde vi en temporärt en duschkabin i ett hörn och tänkte att det får duga i några månader. Nu har det gått några månader så det är dags att bygga badrum. Det har pågått arbete med badrummet ganska länge men jag har glömt att uppdatera om det här.

Planen är att det i slutändan ska se ut ungefär så här. Handfat och toalett mot främre skottet, dusch och badkar mot aktre skottet.

Och nåt sånt här såg det ut i verkligheten för någon månad sen. En överbliven innerdörr agerar duschvägg och den svarta tejpen på väggarna agerar handdukstorkar.

Det mesta av vatten och avlopp är draget i den främre väggen. Fördelarna sitter åtkomliga i kölsvinet och sen är det draget rör-i-rör till tvättställ, toalett, tvättmaskin och toaletten på planet över. Toalettens utlopp är draget med 32 mm PVC-rör som går upp till övre WC och ansluter till stammen där.

Golvet har isolerats på samma vis som tvättstugan med hjälp av en Balla.

Då ”snett och vint bjälklag i stålbalk med CC varierande mellan 40 och 90 cm som är svetsat av en full polack på nittitalet” inte finns med i BKRs typkonstruktioner för våtrumsgolv har vi fått improvisera lite. Vi har fyllt i med lite träreglar för att uppnå ungefär CC 30.

Golvspånet har åkt på plats och för att få allt så styvt som det bara går utan att tumma på takhöjden limmades det mot stålbalkarna med Tec7 och mot syllar och träreglar med trälim. Det strösslades med spånskiveskruv i alla träreglar och med självgängande borrskruv i stålet.

Med golvet klart är det nu dags att ge sig på skrovsidan som skall få sig två nya ventiler och täckas med råspont.

Dävertar på plats

Arbetet med dävertarna avbröts abrupt av ett ryggskott när det var i full gång innan jul. Så efter en liten teknisk paus vilken ledde till att projektet prioriterades ner var det nu dags att ta tag i skrotet igen. Lill-Erik längtade efter böljan den blå så det var bara att göra honom till viljes!

De nedre delarna av dävertarna blev klara innan den fete kom men det verkar inte finnas mycket bildbevis på det. Här svetsas den krökta biten fast mot det stående rören. Inuti hela konstruktionen har jag svetsat ett stående liv som är 10 mm tjockt för att styva upp allt.

För att få upp konstruktionen mot relingen tog jag hjälp av en gammal bekant med starka nypor.

Vincent började skruva fast lagringspunkterna men nyporna var inte så starka så för att få till korrekt åtdragningsmoment blev vi tvungna att kalla in det lilla artilleriet i form av andre matros som drog skruvarna till 510 Nm.

Den observante observatören kan se att dävertarna ser lite rumphuggna ut i bilden ovan. Jag ville inte svetsa på utsticken efter böjarna innan jag fick upp grundstommen p.g.a. risk att de skulle peka åt helt olika håll. Stor-Erik verkar ha blivit gisten och skev på gamla dagar så man blir snabbt galen om man försöker mäta sig till hur saker ska vara. Bättre att bygga och justera på plats.

Anna slipar lite ventilbrunnar medan jag försöker övertala cylindriska rör att bli koniska med hjälp av plasmassage och svetsupunktur.

Nu börjar det likna nåt.

Ett i måste ju ha en prick så det fick bli att svarva lite hylsor som passade i stålkulor avsedda för staket eller liknande.

Slutspurten skedde med frenetiskt svetsande och slipande i finfint sommarväder medan de bubbeldrickande grannarna fick lyssna på vinkelslipens ljuva sång. Efter det var det bara att haka på kedjeblock och lyfta ner båten.

Är det någon som vet hur en Buster RS är konstruerad inuti? Jag behöver fästa lyftöglor vid relingen i både akter och för och vill ju gärna att dessa sitter nånstans där de inte sliter sönder hela skrovet om man lastar på lite.

Och slutligen; En lång Fredde som hjälpte till att spola bort allt svetssprut och slipdamm så att vi kan njuta av akterdäcket i det fina vädret!