Hål i däck

Nu sitter takfönsterkonstruktionen på sin plats!

Vi började med att svetsa fast några I-balkar på däck så att det inte skulle deformeras allt för mycket när vi kapar upp hålet.

Sen var det bara att sätta kapen i däcket. 95 % kapades med vinkelslip uppifrån medan isoleringen var kvar. Men det sista fick man ta nedifrån.

Stort och fint hål.

Här har takfönstret hamnat på plats och håller på att svetsas. 

Nu är det dags att montera tillbaks masten, återisolera hela förpiken och sen fortsätta bygget av inredningen. Bygget av fönsterluckorna får vänta till bättre väder…

Avmastning och påtändning

Det mesta av snön har smält och stommen till takfönstret är klar så då passar det ju bra att få det på plats. Vi plockade ner masten och ställde åbäket ungefär i sin tilltänkta position.

Nu återstår lite förberedelser och väntan på en dag utan snöstorm så vi kan svetsa fast doningarna.

På innefronten hände det idag något revolutionerande. Spottarna i taket går att tända, släck och dimma! De har varit på plats i över ett år men saknat dimmrar och strömbrytare. Äntligen kan man se vad man håller på med när man snubblar in med barnvagnar och bastarder i en enda röra.

Kung Bore bekämpas med svets

Vi trotsar Kung Bores försök att stoppa oss genom att värma oss på svetsens ljuva ljuslåga. Knepigt när handskarna fryser fast i stålet.

Men nu är det mesta av stålarbetet på takfönstret klart! Vi måste nog invänta lite bättre väder för att kunna skära hål i däck och montera skapelsen.