Kranlyft

Ekerö rederi gled förbi i kanalen med sin kranpråm för att påla lite i Pålsundet. Vi vinkade in dem och de hjälpte till att lyfta av allt tungt skrot från akterdäck.

Kranen var tillräckligt stor för att lyfta allt rakt över båten och ställa ner på kajen. Trevliga och duktiga gossar!

Så nu står ett roder och en gammal dieseltank på kajen. Om någon vill köpa ett rostfritt roder på 1×2 meter inklusive hjärtstock och lagring så är det bara att höra av sig. Eller en tank på ~600 liter. 

Så här rent har det aldrig varit på akterdäck. Nu ska det smaskas på lite färg så vi får en trevlig uteplats till sommaren!

Fokusförskjutning

Vi tänkte i vintras att vi skulle vara klara med sovrum, tvättstuga, badrum och däcken till sommaren. Så blev det inte. Men för att i alla fall kunna njuta av sommaren utomhus lägger vi nu om fokus och lägger lite krut på utomhusmiljön.

Akterdäcket har varit fullt med skrot sen flera år. En del ska slängas, en del ska säljas och en del ska monteras nånstans på båten. Vi börjar med att slänga saker och montera dörren och luckan till maskinrummet.

Anna röjer bråte och Micke mäter ur var maskinrumsdörren ska sitta.

Lite vinkelkapande och svetsande senare sitter dörren på sin plats. Dock var skottet allt annat än plant så det behövde tuktas rejält med stålbalk och tvingar. Nu vet det sin plats.

Sängplatsen tar form

Jag har varit dålig på att uppdatera här men nere i grottan har transformationen mot slott fortsatt. Sängplatsens grund är nu klar med hyllor längs skrovsidorna och en liten skottsektion på var sida som ramar in altaret.

Takluckan, skajlajten, takfönstret eller vad man vill kalla det har fått karroseripanel på insidan. Sakta men säkert närmar vi oss ett beboeligt rum.