Planlösning under däck

Jakten på nya ventiler har varit igång och vi kanske närmar oss en lösning där. Tack för alla som tipsat om olika ställen att leta på! Mer om det när saker fallit på plats…

Vi har ju hållt på att bygga förvaring i maskinrummet och i kättingboxen för att kunna tömma utrymmet mellan förpik och maskinrum under däck. Nu är det mesta av skrotet flyttat eller avyttrat och således är det dags att sätta fart med byggnationen så att vi kan få ett badrum och rum åt ungarna innan de flyttar hemifrån.

Så här ser den senaste skissen på planlösningen ut:

När man kommer ner från trappan kommer man in i nån slags hall. Här får man väl fixa nån garderob och bokhyllor om man vill utnyttja utrymmet bättre. Föröver till styrbord blir det en klaustrofobisk tvättstuga med en arbetsbänk och tvättlinor över den. Mitt styrbord ska badrummet vara och det blir ganska generöst tilltaget med plats för dubbelhandfat, toalett, dusch och badkar. Akter styrbord blir en hytt på ca 3×3 m och kanske en våningssäng. Akter babord blir det en hytt med stickkoj för en 110-120-säng in under trappan och en golvyta på ca 2×2,5 m.

Som vanligt är det en massa tekniska problem som måste lösas och just nu håller jag på att planera golvkonstruktionen med isolering, eventuell golvvärme och avlopp etc. Mer om det i kommande inlägg!