Lagerhantering

Hela utrymmet under däckshuset (akter om förpiken, för om maskinrummet) är i dagsläget kombinerad verkstad och skrotupplag. Tanken är ju att bygga tvättstuga, badrum och två hytter i det utrymmet och om det ska bli klart innan pensionen är det dags att sätta igång.

Steg ett är att försöka tömma utrymmet så att vi kan isolera golvet och därefter börja bygga rummen. Samlargenen är svår att tygla och det finns ju såklart även en stor del verktyg som behöver sparas så vi behöver mer lagringsutrymme.

Maskinrummet är långt ifrån färdigt men det finns en del utrymme längs skrovsidorna där man kan skapa förvaring utan att inkräkta på golvytan. Jag ville ha hyllor helt i stål för att inte introducera några brännbara material i maskinrummet i onödan.

Vi köpte i våras lagerhyllor från http://www.reposator.se/ och jag måste ge ett stort tack till dem för hur smidiga de är att handla av. Vi skickade bara ett mail med vad vi ville ha och så körde dom ut grejjerna inom en dag!

Som vanligt går det inte bara att montera saker i en båt utan man måste modifiera och bygga om allt så det passar alla sneda linjer. Nu är det i alla fall att vi strösslat med ankarskenor i hela maskinrummet så man kan skruva fast saker var man vill!

Detta var i januari men sen var det nån som käkade en flygande mus och allt blev satt på paus igen. Men nu är vi på gång igen så snart hoppas vi kunna flytta problemen till maskinrummet där man slipper se dem lika ofta.