Dörrhållare

Kistorna utanför dörren på fördäck har fått två lager vit färg. Och dörrhållare!

Genom åren har dörrarna stått och fladdrat i vinden, haft stötdämpare av silvertejp och hållts uppe med diverse gummisnoddar och snören. Nu är det slut på det och det är den största förbättringen som har skett på länge på Stor-Erik.

Dörrhållarna är köpta på Toplicht efter tips från Mikael på Atle.

Vitt kring ventilerna

Jag fortsätter att pyssla utomhus så länge vädret tillåter. Ventilerna som sattes in för några år sen fick bara två lager epoxigrundfärg. Det kändes som att det var på tiden att fixa det så det var bara att hoppa i klätterselen.

I bilden nedan är det grundmålat med Simarine 40. Vi har haft problem med vidhäftning mellan färglagren framförallt mot gammal grundfärg så numera kör jag alltid häftgrund om det är mer än något år sedan grundfärgen målades.

Och så här ser det ut efter ett lager Sigmarine 49. Klar förbättring! Jag kanske nöjer mig med ett lager så länge då det snart är dags att ta och måla om hela skorven ändå.

Utvändigt underhåll

Efter sommaruppehållet var det dags för Stor-Erik att åka på utflykt igen. Filmarna var inte klara så vi fick ligga på annan ort i en vecka till.

Sist vi var ute och åkte blev jag förskräckt av hur Stor-Erik såg ut utvändigt. Skitig och rostig har han blivit sen han fick ny färg 2012. Inte konstigt då vi aldrig har tvättat friborden och utsidan på överbyggnaden.

När vi låg förtöjda mot BB så passade jag på att tvätta av fören från bryggan. Ordentlig skillnad efter lite högtryckstvättande!

Resten av båten fick jag tvätta från en räddningsstege hängandes i religen. Det gick helt OK när jag satt i en klättersele som jag krokade fast i stegen.

Så här ser hela BB sida ut efter en omgång med tvätten. Nästa steg blir att måla kring ventilerna och måla över rostränder vid spygatterna för att snygga till skorven ytterligare.