Styrhyttspiff

Den skarpögde läsaren kanske såg att det är nåt på gång med panelerna på styrhytten i föregående inlägg. Panelerna hängdes på plats lite hjälpligt nångång kring 2012-2013 men blev aldrig riktigt slutgiltigt monterade. Nån gång per år har en panel blåst av men som tur är stannat på däck.

Så här såg det ut för några veckor sen.

Men Henke på Johnsons Båtsnickeri, eller Farbror Trä som salig Micke kallade honom, hade en liten lucka i schemat och behövde ett projekt. Så han har, tillsammans med sin lärling Pelle, hållit på att fästa och rama in panelerna senaste tiden.

Det blir längsgående sockel nedtill och en hålkäl upptill. Och som vanligt en hel del pyssel med alla sneda vinklar och djävulskap. Men det blir bra!

Hål i skrovet

Det har inte hänt så mycket här på Stor-Erik på länge tyvärr. Vi har sysselsatt oss med en lång lång semester och sen en hel del trampande i underhållsträsket. Men nu jävlar!

Idag fick jag äntligen ändan ur och satte vinkelslipen i skrovet för att montera ventilerna i badrummet. I förpiken tog vi upp hålen med plasma/gas inifrån men den här gången testade jag att köra med vinkelslip utifrån. Med 1 mm-skiva tog det väl en timme per hål ungefär så plasman hade nog varit snabbare.

Och så här ser det ut inifrån för tillfället. All slipning och fogberedning är klar så nu är det väl bara att rota fram svetsen för att steka dit ventilerna.