Tyst i rören

FTX-agreggatet har surrat på i några år. Det har låtit en hel del i sovrummet där tilluften kommer in och i däckshuset där frånluften tas. Jag kom på för nåt år sen att jag ju missade att man ska ha ljuddämpare i sitt ventilationssystem.

Så två flexibla dämpare införskaffades och har fått ligga och gotta till sig lite i en låda i något halvår för att mogna ordentligt innan installation.

Nu är de monterade enligt bild och skillnaden är enorm! Även om jag nu skruvat upp aggregatet från typ 60% till 100% så är det helt knäpptyst i sovrummet och endast suset från frånluftsdonet är hörbart i däckshuset.

Fyra solar!

Trattar på taket

Vad gör man när det är någon plusgrad och småregnar? Hoppar upp på taket med Vincent såklart och högtryckstvättar. Detta för att ventilatorerna äntligen ska få komma till sin slutgiltiga vila brevid skorstenen. Och för att taket har inte tvättats sen det målades 2012..

Tvätta tvätta.

Här står trattarna löst ungefär på den plats de ska sitta. Nu är de limmade mot taket med Tec7 och när limmet har härdat ska de få ett stag in mot skorstenen också så att de står emot den värsta höststorm.