Golvvärme galore

Nu är det drag under arbetsgalosherna!

Storfräsen RP2300FCXJ lever det mesta av sitt innehållslösa liv på en hylla då lillebrorsan RT0700C är mycket smidigare och duger till det mesta. Men nu fick storfräsarn rastas då hen passar perfekt när det ska tillverkas lite större mängder sågspån.

Så här ser det ut efter nån timmes fräsande. Spåren är ca 19 mm breda och 16 mm djupa och ligger jämt fördelade på hela ytan som inte ska upptas av WC, handfat och badkar.

Värmefördelningsplåtar är skruvade och limmade mot spånet och rören (LX PE-X Universalrör 16) lagda på sin plats.

Nu återstår bara att lägga igen hålet där rören kommer in och bygga upp en lite högre tröskel och sen är det klart för flytspackling.

Kanske kan det bli premiärdusch innan sommaren?

Spacklade skarvar

Nu när gipset är uppe är det mesta av superspecialbyggandet klart i badrummet. Resten är lite lättare att leja ut och som tur var för oss var MålarPierre ledig och kunde sätta igång direkt.

Här har han spacklat alla skarvar och gjort det klart för att sätta tätskikt för keramik på de delar som skall ha det.

Nu får Pierre vila lite medan jag lägger vatten- och elburen golvvärme och drar rör till dusch och badkar.

Färdiggipsat

Efter att ha trimmat ner utsticket runt ventilnischerna och pysslat ihop en övergång mellan tak och skrovsida var det idag äntligen dags att få upp de sista gipsskivorna.

Jag har satt plåtvinklar i hörnen för att styva upp allt lite extra och ge tätskiktet så goda förutsättningar som möjligt att leva upp till sin fulla hermetiska potential.

Då skrovsidan är lätt dubbelkrökt fuktade vi skivorna innan de drogs dit med plywoodribbor. En halvliter vatten per kvadratmeter på sidan som är mot böjradiens centrum och vänta en halvtimme var gipstillverkarnas rekommendationer och det verkar funka kanon.

Et voila! Hela rummet är gipsat.

Nästa steg: Vattenburen golvvärme.

Gips i badrummet

Jag har glömt skriva här på ett tag men det har faktiskt hänt lite grejjer som är värda att visa upp.

Väggen mot skrovet har fått limmad spont hela vägen upp och rummet har städats av en utmärkt lokalvårdare.

Elsnören har dragits i den främre väggen och taket. Belysning kring spegel och i tak, uttag i kommoden, uttag till kvarntoaletten och en elektrisk handdukstork.

Vi ska ha lampor av sminkspegelvariant i en ring runt en cirkulär spegel. Elslangar drogs och fästes på baksidan av plyfan för detta.

Sen drogs det mesta av elen under bröstningen tillsammans med VA-installationen.

Sen var det bara att skruvlimma tillbaks plyfan (ingen återvändo nu) och påbörja gipsningen!

Nästan alla plana ytor är nu gipsade och nästa steg blir att kröka lite gips mot skrovsidan. Dock är det första februari och det verkar som att vabruari kom tidigt i år så vi får se när det hinns med…