Kyla

Kylan har slagit till och pålsundet ligger fruset. Skorstenen vid Müncenbryggeriet puffar på och likaså Stor-Eriks skorsten.

2016-01-15 12.10.58

Man kan konstatera att elpatronen på 6 kW inte räcker till att hålla värmen. Den får elmätaren att snurra som en propeller och genererar en kostnad på ca 288 spänn om dagen om man inte eldar. Eldar man i kaminen blir det varmt och gott men det räcker inte till att ladda på ackumulatortankarna så temperaturen sjunker och propellern startar igen när man inte är hemma och eldar.

Nåja. Det blir bättre till nästa vinter när värmepumpen (vatten-vatten) förhoppningsvis snurrar för att ge 4 kW basvärme som sen toppas med elpatron och kamin.

Tystnaden bryts av ljus

Det har varit rätt tyst här på sista tiden. Nu när vi bor här så har det mer blivit att man hänger med Bo och tar det lugnt. Ett litet avbrott i arbetet helt enkelt som blev lite längre än tänkt p.g.a. julledighet direkt efter.

Men nu har vi kommit igång lite smått! Äntligen har spottarna i taket kopplats in. Vincent hjälpte till att koppla enligt konstens alla regler.IMG_0684

Varde ljus!2016-01-07 17.26.39