Klättra till kojs

Vi har nog inte uppdaterat här men sen nåt halvår har matroserna ett eget rum bestående av OSB-skivor som är snabbt uppsmällda på väggar och tak och sedan vitmålade. I rummet finns en rymlig 120-säng i en stickkoj vilken vid invigning uppskattades mycket av hela besättningen.

Men matroserna verkar på senare tid ha börjat med någon slags nattliga MMA-övningar i sin gemensamma koj. Förutom stundande orosanmälningar p.g.a. blomkålsöron och blåtiror så gör övningarna att Kapten och Maskinisten inte får sin skönhetssömn. Något behövde göras.

Som av en nadsch från ovan så erbjöd grannarna på Tynningö en barnmadrass och då var det inte annat att göra än att kavla upp piratstövlarna och vässa stämjärnen för att bygga ytterligare en säng. Först blev det MMA-slagsmål igen om vem som INTE skulle sova på madrassen på golvet men sen när det blev tal om att det skulle bli en loftsäng så blev det återigen slagsmål om vem som SKULLE få sova i sängen. Problemet kanske blir löst eller kanske förvärras.

Lite spillvirke och motivation grävdes fram och sen var det bara att skrida till verket. Kapten och förste matros sätter igång.

Förste matros ser till att avståndet mellan ribborna stämmer på verktummen när.

Kapten ordnar dramatiskt skuggspel och fäster ihop vangstycke med antidödsräcke m.h.a. japanska precisionsfogar.

Matrosen kvalitetskontrollerar slutligen resultatet. Omdöme: ”Den är inte så mjuk” och sen snabb sorti för att kolla på paddan istället för att njuta av ett väl utfört hastverk.

Nu saknas väl bara lakan (och senare lite målarfärg) för att oktagonen skall kunna flyttas två famnar akterut.