Ventilnischer klara

Nu är nischerna till ventilerna i badrummet klara och monterade.

Först limmade jag ihop två lager böjplywood kring en plugg.

Sen sågade jag ut ett bakstycke ur kompaktlaminat som jag fått donerat från Megrundet. Tack Jerry! I sovrummet körde vi marinplywood som bakstycke men då de här nischerna ska sitta i princip i duschen så ville vi ha något lite mer fukttåligt. Runt kanten på bakstycket är ett anhåll för nischens sidor skruvlimmat med epoxi.

Plywooden epoxilimmades och skruvades mot bakstyckena och sen penslades allt trä med epoxi.

Och så här ser de ut monterade på plats. De har även fått varsin fönsterbräda av kompaktlaminat

Det som återstår på ytterväggen är lite isolering och lite råspontpussel och sen är rummet i pricip klart för gips.

Lite framsteg i badrummet

Men det var ju ett badrum som skulle byggas. Och nu har det i alla fall byggts lite.

Arbetet med nischerna kring ventilerna är påbörjat men innan de kan komma på plats måste väggen reglas upp. Här använder jag spånten som sen ska klä väggen som rin för att få kurvaturen rätt. Sen limmar jag återigen ihop de stående reglarna av fyra plywoodremsor som när de skruvas mot spånten får rätt form.

Kan man äga för många tvingar? Nej.

Nu får limmet torka och sen blir det till att bygga nischer och stänga igen den här väggen.

Vitt och fint kring styrhytten

Farbror trä är sedan länge klar med sitt arbete och har lämnat över facklan till MålarPierre som har kämpat mot vädergudarna för att få färg på de nya träbitarna. Snickarn felar och målarn helar. Men som tur var så känner snickarn målarn väl så mängden helning som krävdes var lagom anpassad. Det blir riktigt fint med snajdiga snickerier, spackel och fogmassa på rätt ställen och vit färg som knyter ihop det.

Ventilbrunnarna är även de sen länge svetsade och klara. Inte helt lätt att stå på en flotte och pinnsvetsa en spalt på 5-10 mm när pendlarbåten Lux går förbi och drar upp svall men till slut kom allt på plats.

På insidan är det målat med Isotrol och antikondensfärg så nu är det dags att bygga ventilnischer och fortsätta med badrumsbygget. Underhållsträsket är bara så satans stort så antingen måste jag ta fler klafsiga steg oftare eller så borde jag kanske kliva ur de leriga stövlarna och lämna dem i soppan för att kunna komma vidare med de större projekten…