Måla måla måla

Nu håller vi på att måla pärlsponten som ska bli tak. Det känns enklare att måla den innan man sätter upp den så slipper man måla uppåt. Dock är det ca 350 löpmeter som ska grundas och målas, så det tar ett tag. Och var lägger man alla brädor på tork när vädergubbarna säger att det ska regna? Nu regnar det iof inte nåt så de får ligga på fördäck å steka lite i solen.

Vitt skrov och taikontak

Skrovet blev vitt till slut trots allas vädjan om blått. Det blev så eftersom jag hade sagt till varvet för länge sen att jag skulle ha vitt, och till slut blev det försent att ändra sig eftersom de redan köpt färg… Det blir nog snyggt det med.

 

Idag kom det pärlspont till yttertaket och John på varvet hjälpte mig att lyfta upp det på taket. Väl där la jag ut det lite provisoriskt över styrhytten och turkade dit en presenning. På så sätt finns det en regnfri målaratelje i styrhytten så att jag kan måla pärlsponten vid innan jag monterar den.

Masten på plats

Botten har fått sin femte och slutliga färg nu.

 

Martin på Autocut har vattenskurit lite plåt åt mig.

 

Efter att plåten fick smaka på svetsen såg den ut  som ett mast- och ett bomfäste.

 

Masten är preppad med alla stag och säkerhetslinor som behövs vid resningen.

 

Anna, Brandt, Danne, Silver och Vincent såg till att masten kom på plats.

 

Skåne, Tom och Gina kom förbi efter en stund och njöt av det fina vädret och den fina masten. Edit: Lina och Fladdrimon kom förbi en stund sen oxå…

 

Svart

Kameleont-Erik ändrar färg varje dag. Nu har han blivit svart på underkroppen:

 

Har man stålmannens superblick kan man även se att det är fastsvetsade skruvar här och var som anoderna sedan ska fästas vid.