Kräftskiva/taklagsfest

Nu när taket är ”klart” så måste man ju ha taklagsfest. Och vad passar bättre än en kräftskiva! Dock gjorde det fina vädret att det kändes mer som nån slags sommarfest än en klassisk kräftskiva…

Bord och vatten

Det börjar bli stökigt med allt skrot, alla verktyg och nu alla motordelar som är överallt. Jag slängde ihop ett litet bord så att man kan pyssla med motorn på en lite större yta och organisera lite bättre.

 

Jag har även skaffat en vattentank (IBC-fat 600 L), en diskbänk och en pumpautomat. Planen är att få ner tanken under däck och koppla ihop allt så att man kan få rinnande vatten under byggtiden.

Slagvatten i sjön

Det började samlas ganska mycket olje- och dieselblandat vatten i kölsvinet iom demonteringen av motorn.

Så jag tog och pumpade ut det överbord vilket ledde till väldigt fina mönster på vattnet.

Eller så skaffade jag 20 st 25-litersdunkar och pumpade vattnet till. Nu återstår bara att hitta nånstans att lämna vattnet. Nån som har en bra idé om vem som tar emot sånt? Jag vill helst inte lämna dunkarna utan hälla ut det så att jag kan använda dunkarna till samma sak igen när motormecket är klart.

Taket färdigplastat igen

Idag fick jag skarven mellan skorstenen och taket plastad, så nu är allt helt tätt uppifrån.

Taket färdigplastat

Skåne och Anna hjälpte till att plasta de sista ~5 m^2 av taket idag. Nu är hela taket täckt så vi slipper presenningen! Det är en del småmeck kvar med skärning av kanter etc men nu är det tätt i alla fall.

Motormeck

Lite motordelar har letat sig upp på däck:

Här är kåpan lyft så man ser kamaxlarna:

Kammarna är lite rostiga efter 15 år i dvala…

Avgasportarna är fulla av skräp. Sotflagor och rost.

Glas på taket

Vi har börjat plasta taket och jag har fått hjälp av massa folk. Här är det Nils och Sven som lägger glas första kvällen.

Ca 13 m^2 lagt och resten av taket slipat.

Här är det Brandt, Sven, Skåne och Anna som fortsätter med plastningen nästa dag.

Sen i fredags dök det upp ett helt gäng på typ 10 pers och plastade klart det mesta av taket. Nu är det bara några kvadratmeter kvar sen kan vi ta bort presenningen och njuta av ett helt tätt tak. Jag tänker måla det med epoxifärg senare, men först måste polyestern härda ut ordentligt så jag målar nog inte förrän i vår.

Här står jag, Henke och Nils å plastar medan resten av gänget dricker vissky sour på akterdäck. Stadshuset och gamla stan i bakgrunden.

Tak, färg och annat

Nu var det riktigt länge sen jag uppdaterade bloggen. Sommaren innebär att man jobbar hela dagarna och umgås hela kvällarna, så det blir inte så mycket datortid… En veckas segling har kommit emellan också.

Dundereskader på Stora Nassa:

 

Han åkte ner i vattnet igen för nån vecka sen och nu ligger han på plats i kanalen igen, dock lite finare än förra gången han låg här.

 

 

Taket har kommit på plats. Det var en hel del lirkande att få dit det men slutresultatet blir kanon!

 

Anna, Tränkan och Tom bankar och skruvar spånten på plats.

 

Annas päron är här i några dagar och passade på att hjälpa till lite på båten.

Även Sven har fått göra lite nytta och svetsat fast mastfoten.

 

Jag och Anna var och storhandlade lite fredagsmys igår. Lyckan är total!